8.11.09

Mere om amning


En af de bedste rådgivere inden for amning er sygeplejerske og certificeret ammekonsulent Ingrid Nilsson, som har været med til at skrive bogen "Vellykket Amning". Ingrid Nilsson skriver også på hjemmesiden www.ammespecialisten.dk, hvor der er rigtig meget god viden at hente.

Hun skriver bl.a. om den første amning:

Det er forskelligt, hvornår et barn er klar til at tage brystet efter fødslen. Har mor fået smertestillende medicin under fødslen eller er barnet blevet suget i svælg og mave, forsinkes barnets parathed til at tage brystet. I de tilfælde har barnet ofte brug for at ligge lidt længere tid på mors mave, før det tager fat. Hvis mor og barn har været adskilt efter fødslen, f.eks. hvis en eller begge har haft brug for behandling, er det aldrig for sent at ”starte forfra”. Det vil sige, at mor og barn klædes af. Barnet lægges ved mors bryst, og barnet får selv lov til at finde frem til brystvorten og tage fat.

I de første dage er det meget forskelligt fra barn til barn, hvor tit det har brug for at komme til brystet. Nogle børn sover meget og andre sutter ofte og længe. Det er vigtigt, at du lader dit barn komme til brystet når det ”beder om det”. På den måde vil brystet blive stimuleret til at danne præcis den mælk, dit barn har brug for og barnet vil ikke opleve at blive desperat på grund af sult. Får dit barn uden grund andet end din mælk, vil det sutte mindre hos dig og dermed stimulere mælkeproduktionen for lidt. Det samme kan ske, hvis barnet bruger narresut. Du kan se, at dit barn beder om mad ved, at det er vågent, søgende og suttende. Det vil sige at barnet bevæger hovedet fra side til side, søger med åben mund og sutter på hænder, eller hvad der ellers er i nærheden.

I disse tider hvor nybagte mødre sendes hjem fra barselsgangen før amningen er helt på plads, kan du hente mange gode råd på de utallige spørgsmål, der dukker op hvad enten du er førstegangs- eller flergangsfødende.

Ingen kommentarer: